Следвайте Гласове в ТелеграмМеждународният наказателен съд (МНС) е издал заповед за

...
Следвайте Гласове в ТелеграмМеждународният наказателен съд (МНС) е издал заповед за
Коментари Харесай

Международният наказателен съд издаде заповед за арест на Нетаняху за военни престъпления

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Международният углавен съд (МНС) е издал заповед за арест на израелския министър-председател Бенямин Нетаняху и министъра на защитата Йоав Галант, съобщи Агенция Франс Прес.

Нетаняху е упрекнат във военни закононарушения и закононарушения против човечеството, осъществени в Ивицата Газа.

" Въз основа на доказателствата, събрани и прегледани от нашата работа, имамe основателни аргументи да смятамe, че Бенямин Нетаняху, министър-председател на Израел, и Йоав Галант, министър на защитата на Израел, носят наказателна отговорност за военни закононарушения и закононарушения против човечеството, осъществени на територията на Държавата Палестина (в Ивицата Газа) минимум от 8 октомври 2023 година ", се споделя в изказване на МНС, чието седалище е в Хага.

Израел и Съединени американски щати не са членове на МНС. Въпреки това МНС твърди, че има пълномощия над Газа, Източен Йерусалим и Западния бряг, откакто палестинските водачи публично се съгласиха да бъдат обвързани от основополагащите правила на съда през 2015 година, добавя CNN.

През предишния месец министър председателят Нетаняху съобщи, че едно сходно решение на МНС няма да засегне дейностите на Израел и акцентира, че по време на неговото ръководство няма да разреши това да подкопае правото на самоотбрана на израелската страна.

През януари МНС заповяда на израелската страна да не прави геноцид и да обезпечи коридори за филантропичната помощ да стигне до линията Газа, която се трансформира в зона на спор след нападението на бойци на Хамас през октомври предходната година.

Източници: " 24 часа ", dariknews.bg

 

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР